Nyckelfärdiga hus

5 saker du bör veta om nyckelfärdiga hus

Ett totalpris med fast pris tar stressen från att köpa en tomt och ett hus

I stället för att oroa dig för att köpa ett paket mark och sedan hitta en byggare, innebär ett fast pris hus och tomt att fastighetsutvecklaren och byggaren arbetar tillsammans för att ta hand om båda stegen för dig.

Det betyder att det inte finns någon intressekonflikt mellan markutvecklaren och byggaren om partiet är redo att bygga vidare, tillgängliga tjänster och anslutningar och den totala färdiga kvaliteten.

Ett nyckelfärdigt hus tar detta ytterligare ett steg närmare enkelheten. Att köpa en nyckelfärdig hus betyder bokstavligen att när byggnaden är så klar att du bara behöver vrida nyckeln i ytterdörren och börja bo där direkt, utan ytterligare arbete krävs.

Här är fem saker du bör veta om att köpa en totalentreprenad med nyckelfärdigt hus

1. Välj rätt husleverantör och entreprenör

Välj hustillverkareSe till att du har en bra relation med den entreprenören du väljer – detta kommer att hjälpa till att göra hela processen mycket mer transparent. Det betyder också att du enkelt kan ställa alla frågor du har och att du i slutändan kommer att få mer information.

Det är också en bra idé att undersöka det område du köper i för att säkerställa att det inte finns några miljöproblem med marken längs banan.

2. Välj rätt område för dig

Tomt till hus - Område

Se till att ditt nya tomtområde är ordentligt planerat och att infrastruktur är på plats. Du måste tänka på vad du letar efter innan du köper.

Om du litar på kollektivtrafik, se till att det finns bussar för att komma dit du behöver åka. Grönområden är attraktiva för de flesta, särskilt de med unga familjer, så ta reda på planerade parker och lekplatser i området.

Om du inte är säker på var du ska börja börja med att undersöka områden nära dig.

3. Var tydlig om vad du köper

Byggregler för attefallshus

Nyckelfärdiga hus betyder olika saker för olika byggare, så det är mycket viktigt att du kontrollerar exakt vad som ingår i ditt köp.

Fråga om ditt nya hus kommer att inkludera landskapsarkitektur, uppfart och grund, såväl som alla de extra saker som gör ett hus till ett hem, som en klädstreck, postlåda, gardiner, flygskärmar och lampor etc.

4. Förstå avtalet

Byggkontrakt kommer också att variera mellan byggare så du måste förstå vad du åtar dig.

Ett fast prisvärt, nyckelfärdigt hus kommer att ge dig säkerhet över priset, men se till att noggrant kontrollera kontraktet om det löper ut på detta erbjudande.

Det är mycket viktigt att kontrollera hur länge det fasta priset gäller. Vissa byggare tillhandahåller endast ett tillgängligt anbudspris de närmaste tre eller sex månaderna, men börjar sedan inte bygga förrän efter det, vilket innebär att du kan sluta betala mer på grund av en prisökning.

5. Ställ frågor till hustillverkaren

Fastighetsmäklare i Stockholm

Förstå vad som ingår och inte ingår i ditt paket för att undvika budgetutblåsningar.

Var också medveten om att du med vissa företag inte alltid får det du ser i visningshuset, så dubbelkontroll innan du köper huset.

Se upp för dolda klausuler med potentiell variation eller prisökningar, exkluderade föremål och beslag och orättvisa villkor.