Fem skäl till att inte köpa ett hus

5 skäl till att inte köpa ett hus

Fem skäl att inte köpa hus

1. Tryck från andra personer

När du når en viss ålder eller startar en familj eller gifter dig, kan du få press på att köpa ett hus. Familj och vänner kan ha förväntningar om att det är dags att köpa ett hus och “bosätta sig”.

Det är viktigt att du är redo och stabil nog för att köpa ett hus.

Innan du (eller din make, om du är gift) känner dig redo att begå dig att köpa ett hem, bör du inte göra det, oavsett vad dina vänner eller familjer tycker.

2. Du planerar att flytta

Om du får jobb, skola  eller annan livshändelse i annan kommun. Det kan vara bättre att hyra ett hus än att köpa ett nytt hus varje gång du flyttar.

Tumregeln är att köpa ett hus om du planerar att vara i området i minst 5 år. Att äga ett hus kommer också med svårigheter. Om du till exempel förlorar ditt jobb kan det vara svårt att betala ditt bolån eller flytta till ett nytt jobb.

3. Du kvalificerar dig för ett bolån

Bara för att du kvalificerar dig för ett bolån betyder inte att du är redo att äga ett hus. Det är en bra idé att ta itu med eventuella problem eller skuld innan du köper ett hus. Det är också en bra idé att ställa in en budget innan du köper ett hus så att du vet hur mycket du har råd med.

Det är också en bra idé att spara pengar så du har en större del än insatsen så att du får bästa möjliga bolån. Det upprepas: Även om du kan kvalificera dig för ett bolån betyder det inte att du är riktigt redo att köpa hus.

4. Skulder

Om du har stora skulder bör du inte köpa ett hus. Stora belopp av skulder kan betalas från din bolån som kommer att skada din kredit och ekonomiska hälsa allvarligt.

Du borde också försöka hålla din skuldsättningsgrad så låg som möjligt, om du redan har en stor skuldsättning, tar det ännu mer skuld i form av ett bolån.

5. Hemreparationer och tillbyggnader

En annan anledning att avstå från att köpa hemma är att spara pengar på de oundvikliga kostnaderna för underhåll av huset.

Om du köper ett hus sträcker din budget till att börja med, kan du inte täcka husreparationer och årliga underhållskostnader. Dessutom, om du reser mycket, kan det vara svårt att ta hand om gården hela året och betala någon att göra det för dig kan vara en stor extra kostnad som du inte planerade för.